Holdleder Ungdom

Holdleder Ungdom stævne

Kære forældre til ungdomsspillere.

Når vi har flere hold med til stævner, er det nødvendig med en hjælpende hånd, da trænerne skal have mulighed for at komme rundt og se så mange hold som muligt.

Derfor har vi brug for at forældre, træder til som holdledere.

vi har lavet en lille funktionsbeskrivelse til, hvad opgaverne går ud på.

Tekst

Funktionsbeskrivelse – holdleder/kidzliga

Som holdleder skal du følgende:

  • Samle det tildelte hold, så spillerne er klar til deres kampe ved kampstart
  • Udlevere spillerdragter til de spillere der ikke har deres eget
  • Udskifte spillerne undervejs i kampene
  • Anerkende og opmuntre spillerne til at yde en flot indsats
  • Notere målscore på udleverede kampplan
  • Aflevere brugt spillertøj retur

Når du fungerer som holdleder, vil du af træneren få udleveret navne på de spillere du har på dit hold. På papiret vil der også være opgivet holdets navn, og hvilke kampe holdet skal spille. Derudover får du udleveret en pose med spilledragter til de spillere der ikke har deres eget sæt.

På kampuret i hallen vil du under stævnet kunne orientere dig om hvilket kampnummer der afvikles.

Forud for hver kamp skal du sørge for at alle spillere er klar til kampstart. En god ide er at aftale mødested og tidspunkt med spillerne.

Når kampene afvikles, skal du fungere som udskiftningsleder. Spillerne skiftes til at have målmandsposten og starter på skift på bænken.

Efter hver kamp noterer du kampens score, som afleveres til træneren efter alle dine kampe er afviklet. Du skal også sørge for at få de udleverede spilledragter retur fra spillerne og returnere dem i den udleverede pose.

Undervejs er det en rigtig god ide at anderkende spillernes indsats og opmuntre dem til flere gode præstationer. Det gælder ikke kun sejre, men også at have en god og sjov dag.